Mitalisadetta veteraanien SM-hiihdoista

Veteraanien SM-hiihdot pidettiin 28.-30.1.2022 Valkealassa. Oulun Kilpa-Veljien menestys oli erinomaista.

Perjantaina hiihdettiin viestit. Kilpa-Veljien joukkue Jani Oravamäki, Marko Törmänen ja Heikki Karjaluoto osallistuivat M120 -sarjaan. Miehet olivat koko jännittävän kilpailun ajan kärkivauhdissa ja vielä 1km ennen maalia kolmen joukkueen kärkitaistelussa. Ankkurina hiihtänyt Karjaluoto toi Kilpa-Veljet lopulta maaliin kolmantena, vain noin 10s kullasta.

Lauantaina hiihdettiin vapaalla tyylillä. Naisten 40-sarjassa 5km:n voittajaksi hiihti Suvi Karjaluoto. Miesten 50-sarjassa Marko Törmänen otti 15km matkalla Kilpa-Veljille toisen kultamitalin. Miehet 45-sarjassa Heikki oli 4., vain reilu 10s pronssista.

Sunnuntaina hiihdettiin perinteisellä tyylillä. Viikonlopun tuplamestariksi itsensä hiihti Suvi. Marko oli hienosti 50-sarjassa toinen, vain noin 3s kullasta. Jani Oravamäki täydensi OKV:n mainiota kisapäivää hiihtämällä M50-sarjassa viidenneksi. Heikki otti tiukan sekuntitaistelun päätteeksi M45-sarjasta pronssia.