Veteraanien SM-hiihdot Haapajärvi 3.-5.2.2023: Kilpa-Veljille seitsemän mitalia

Veteraanien SM-hiihdot 2023 kilpailtiin Haapajärvellä. Oulun Kilpa-Veljillä oli kaikkien aikojen suurin hiihtojoukkue kilpailuissa ja menestyskin oli erinomaista.

Oulun-Kilpaveljistä viikonlopun tuplamestareiksi hiihtivät N70-sarjassa Marjut Vuorenmaa ja N45 sarjassa Suvi Karjaluoto. Lauantaina mestariksi hiihti myös Marko Törmänen M50 sarjassa.

Perjantaina viesteissä OKVlla oli kaksi joukkuetta. Miesten 150 -sarjan viestissä joukkueemme Jani Oravamäki, Marko Törmänen ja Kai Ojala olivat loppuun asti kärkikamppailussa ja voittivat pronssia vain reilu 10s voittajasta jääneenä. Naisten 120-sarjassa joukkue Mirkka Pentikäinen, Merja Santaniemi ja Susanna Voipio oli hienosti viides.

Lauantaina hiihdettiin perinteisen tyylin matkat. Kultaan hiihtivät perinteisellä Marko Törmänen M50 15km, Suvi Karjaluoto N45 10km ja Marjut Vuorenmaa N70 5km. Muut OKVn hiihtäjien sijoitukset lauantaina olivat Juha Vähämetsä M40 15km 5. ja Jani Oravamäki M50 15km 7.

Sunnuntaina vaihdettiin vapaalle. Marjut (N70) ja Suvi (N45) voittivat jälleen sarjansa 5km vapaalla ja Marko oli tiukassa M50-sarjan 10km kilpailussa hienosti kolmas vain 12s kärjestä. Muut OKVn hiihtäjien sijoitukset sunnuntaina olivat Mirkka Pentikäinen N35 5km 8., Merja Santaniemi N45 5km 10., Juha Vähämetsä M40 10km 10., M50 Pekka Eeronheimo 10km 13., Kai Ojala M55 10km 5. ja Esko Korhonen M75 9.